Camins de comtes, princeses i guerrers

Camins de comtes, princeses i guerrers, és un recorregut circular que enllaça la vall de Cornudella amb la vila vermella de Prades. És un viatge al passat que ens permetrà conèixer la nostra història a través del llegendari popular.

Si volem copsar i fruir amb plenitud aquests camins caldrà que traslladem la nostra imaginació al segle XII, en un context medieval marcat per les populars batalles entre moros i cristians, i ens deixem seduir pel llegendari que explica la conquesta del regne sarraí de Siurana i la creació del poble de Cornudella per part del Comtat de Prades.

L’ITINERARI

El recorregut que us proposem és circular i té una distància total de 32 km. És una activitat ideal per passar un bon i distret cap de setmana en família. L’itinerari transcorre entre la serra de Montsant i les Muntanyes de Prades, i està concebut per ser fet en dos dies.

Dades generals de la ruta:
Distància total: 31,8km    ·     Desnivell ascendent: 1094m

Dissabte: Cornudella – Siurana – Prades
Distància 16’5Km
Desnivell 765m+/348m-

Diumenge: Prades – Albarca – Cornudella
Distància 15’3Km
Desnivell 329m+/730m-

PROGRAMA

La primera nit dormirem a Cornudella de Montsant.

Començarem la ruta pujant pel camí ral a l’inexpugnable vila de Siurana, i si tenim sort, sentirem els gemecs de la dissortada reina Abdelàzia, l’esperit de la qual sempre és present en aquestes contrades. Ens entretindrem l’estona que faci falta en aquesta bonica postal encimbellada i tot seguit, seguirem el camí de bast cap a Prades, on acabarà el primer tram del viatge. Conèixer la vila vermella i la seva gastronomia local amb la llum del capvespre és una experiència inoblidable.

 

La segona nit doncs, dormirem a Prades. 

De bon matí enfilarem la baixada cap a Cornudella passant pel bonic poble medieval d’Albarca, als peus mateix de la Serra de Montsant. És possible que en aquest tram sentim el corn de la comtessa de Prades, el “corn d’ella”, just al fons de la vall. Deixarem enrere els Hostalets, punt de parada obligada dels traginers medievals, i seguirem una estona pel camí ral que enllaçava Reus amb Lleida. Els centenaris xiprers de l’ermita de Sant Joan del Codolar ens obriran pas i ens guiaran de nou cap al punt inicial i final de la ruta: Cornudella de Montsant.

L’activitat per adults inclou:
– 2 nits d’allotjament, 2 sopars i 1 esmorzar
– Mapa de la ruta
– Ampolla de vi “Castell de Siurana”
– Bossa lleugera

L’activitat per infants inclou:
– 2 nits d’allotjament, 2 sopars i 1 esmorzar
– Bossa lleugera

RECOMANACIONS
– Dissabte disposeu de tot el dia per gaudir de l’itinerari. És per això que us recomanem que aprofiteu per fer la “Visita Guiada al Conjunt Històric de Siurana” que es realitza tots els caps de setmana a les 12h.

– Consulteu les normes i consells de Camins de Llegenda.

SERVEIS OPCIONALS
– Transfer de maletes o motxilles. Si voleu anar lleugers de pes, nosaltres ens encarreguem de portar-vos la maleta!

– Si no voleu dinar de pícnic, ens encarreguem de reservar-vos taula a un restaurant de Siurana! Consulteu-nos propostes.
– Lloguer de GPS. Disposem d’aparells amb mapa i itinerari instal·lat
– Pícnic. Reserva-ho i et preparem la bossa de pícnic amb el dinar! Gaudeix d’un àpat a la muntanya, on vulguis i quan vulguis! (Preu: 10€/persona)

 

Preu: des de 110€/adult i 75€/infantil

Pin It on Pinterest