Passes de Cartoixans

La primera Cartoixa de la Península Ibèrica va ser construïda en territori català l’any 1194, més concretament a la comarca del Priorat, gràcies a la concessió d’Alfons I. Els monjos de l’Ordre de la Cartoixa van venir des de la Provença francesa i es van instal·lar al fons d’una vall, protegida per la serralada de Montsant al llarg de set segles promovent l’activitat econòmica, social i cultural de la zona.

L’entorn, d’una bellesa incondicional, està marcat pel silenci i la tranquil·litat. Caminarem per aquest paratge i captarem l’essència d’aquesta vida. Tindrem l’oportunitat d’observar el Montsant de ben a prop i gaudir de la seva impactant orografia, cingleres i roquissars de conglomerats.

Les nits les dormirem a LoRefugi de Cornudella de Montsant, on també serà el punt de trobada i on es realitzarà el breafing i l’entrega de material per tal de dur a terme la ruta de la forma més agradable i còmode possible.

A més a més, passarem per els punts més característics de la Serra de Montsant. Durant la primera etapa, sortirem de Cabacés i transcorrerem per l’ermita de Sant Ruc, l’ermita de la Foia, l’ermita de Sant Salvador, la Cogulla, el Piló dels Senyalets, el Crist de la Sang i el punt més alt de la Serra de Montsant; la Roca Corbatera, amb una alçada de 1164m sobre el nivell del mar.

Una vegada arribem a Albarca és on es donarà inici, de forma oficial, la ruta que recorrien els antics Cartoixans, fins arribar a Sant Joan petit i Cornudella de Montsant. Segons la veu popular, el camí dels Cartoixans era l’antic camí d’Escaladei a Poblet, emprats pels frares per tal d’anar als pobles situats als extrems del massís, com Albarca o Cabacés.

El camí, va ser recuperat l’any 2005 per l’Associació d’Excursionistes de Cornudella de Montsant, més concretament el tram que connecta Albarca amb la Morera de Montsant. Posteriorment, el Parc Natural ha treballat per tal de mantenir-lo, extendre’l i senyalitzar-lo correctament.

L’ITINERARI

L’itinerari és circular per tal de fer-lo còmode i de fàcil accés, tenint el punt de sortida al poble de Cabacés.

Tot i així, la nit la passarem a LoRefugi de Cornudella de Montsant i, amb el propi vehicle, ens dirigirem cap al punt de sortida que ens hauran proporcionat al breafing. En cas de no tenir vehicle propi s’ofereix l’opció de contractar el taxi que ens portarà cap a Cabacés i ens vindrà a buscar.

La ruta té un total de 50km i té una durada de 3 dies dues nits, essent els dos últims dies quan realitzarem el recorregut planificat.

A més a més, hi ha l’oportunitat de demanar un pícnic a LoRefugi pel dinar de les dues etapes.

Dades generals de la ruta:
Distància total: 50km    ·     Desnivell ascendent: 2240m

Etapa 1: Cabacés – Cornudella de Montsant
Distància 26’5Km
Desnivell 1100m+grafica_cartoixans_1
Etapa 2: Cornudella de Montsant – Cabacés
Distància 23’5Km
Desnivell 1040m+grafica_cartoixans_2

PROGRAMA

Dia 1: Cornudella de Montsant

  • Arribada, breafing i entrega de material.
  • Sopar i dormir.

Dia 2: Cabacés – Cornudella de Montsant

  • Amb el vehicle propi ens dirigirem a Cabacés on el deixarem i on iniciarem l’etapa
  • Arribada a Cornudella de Montsant
  • Sopar i dormir

Dia 3: Cornudella de Montsant – Cabacés

  • Cornudella de Montsant > La Morera de Montsant > la Cartoixa d’Escaladei > Cabacés
  • Arribada a Cabacés i final de ruta

L’activitat inclou:
– 2 nits d’allotjament amb sopar i dormir.
– Breafing de la ruta.
– Mapa del Montsant de l’Editorial Piolet, 1:20.00.
– Mapa específic de la ruta.
– Ampolla de vi “Scala Dei Garnatxa DOQ Priorat”
– Bossa lleugera.

 

SERVEIS OPCIONALS
– Lloguer de GPS. Disposem d’aparells amb mapa i itinerari instal·lat
– Pícnic. Reserva-ho i et preparem la bossa de pícnic amb el dinar! Gaudeix d’un àpat a la muntanya, on vulguis i quan vulguis!
– Assegurança accidents individual. És un requisit obligatori per tal de cobrir l’activitat.
– Servei de taxi 4×4. El podeu concertar al mateix LoRefugi o trucant al número 655.80.58.49

 PREU: des de 95€/persona

RESERVA ARA

 

 

Pin It on Pinterest